07 April 2021

Primary Care Academy Award winner #1

Ontmoet Marijke Lerno en haar onderzoeksproject!

Dit jaar reikt de Academie voor de Eerste Lijn voor de eerste keer de Prijs Academie voor de Eerste Lijn (Primary Care Academy Award) uit. De prijs is bedoeld om de beste scripties op het terrein van de eerstelijnszorg in het licht te stellen en zo het onderzoek op dit domein aan te moedigen.

De Academie Voor De Eerste Lijn heeft nu het genoegen u voor te stellen aan Marijke Lerno en haar onderzoeksproject ‘De ervaring van zorgverstrekkers werkzaam in de eerste lijn en derdejaarsstudenten Bachelor in de ergotherapie met de CLEVER-methodiek: een fenomenologische hermeneutische studie.’

Marijke werd door de jury geselecteerd voor de Primary Care Academy Award en won hiermee de eerste prijs t.w.v. 500,00 Euro . Proficiat Marijke!

Ik ben Marijke Lerno. Tijdens mijn masterproef voor het behalen van ‘Master of Science in de Ergotherapeutische Wetenschap’ aan Universiteit Gent, deed ik onderzoek naar de ervaringen van zorgverstrekkers werkzaam in de Eerste Lijn, met de CLEVER-methodiek. Voorheen behaalde ik reeds mijn Bachelorsdiploma in de Ergotherapie. Momenteel werk ik voor de dienst revalidatie in het AZ Maria Middelares ziekenhuis Gent. Ik ben vooral actief binnen de neurologische revalidatie (zowel intern als ambulante) en de rugrevalidatie.

In onderstaand filmpje legt Marijke haar onderzoeksproject aan u uit.