07 April 2021

Primary Care Academy Award winner #3

Ontmoet Marie Peeters en haar onderzoeksproject!

Dit jaar reikt de Academie voor de Eerste Lijn voor de eerste keer de Prijs Academie voor de Eerste Lijn (Primary Care Academy Award) uit. De prijs is bedoeld om de beste scripties op het terrein van de eerstelijnszorg in het licht te stellen en zo het onderzoek op dit domein aan te moedigen.

De Academie Voor De Eerste Lijn heeft nu het genoegen u voor te stellen aan Marie Peeters en haar onderzoeksproject ‘Een analyse van het functioneren van de verbindingscoach in de regio Geel: een casemanager als verbinder in de geïntegreerde zorg’.

Marie werd door de jury geselecteerd voor de Primary Care Academy Award en won hiermee de tweede prijs t.w.v. 300,00 Euro . Proficiat Marie!

Ik ben Marie Peeters en voor mijn masterproef Sociologie aan de KU Leuven analyseerde ik het functioneren van de verbindingscoach in de regio Geel, Laakdal en Meerhout. Vorig jaar ben ik afgestudeerd als sociologe in de afstudeerrichting ‘arbeid, organisatie en samenleving’ en dit jaar zal ik afstuderen in de master in het management aan de KU Leuven. Mijn promotor professor Jos Benders is verbonden aan het Centre for Sociological Research (CeSO), de KU Leuven en de Norwegian University of Science and Technology (NTNU). Door zijn expertise in wetenschappelijk onderzoek in de gezondheidzorg gaf hij me de beste begeleiding. Dokter Mineke Viaene, mijn co-promotor, is MD PhD aan de KU Leuven en werkt als neurologe in het Ziekenhuis Geel. Zij is eveneens de medeoprichtster van G-care en het verbindingscoachproject, waardoor ze ook de opdrachtgeefster van dit onderzoek was. Haar kennis over het project was een echte meerwaarde voor dit onderzoek.

In onderstaand filmpje legt Marie haar onderzoeksproject aan u uit.