07 April 2021

Primary Care Academy Award winners #2

Ontmoet Yaël Slaghmuylder en Katrijn Declercq en hun onderzoeksproject!

Dit jaar reikt de Academie voor de Eerste Lijn de eerste keer de Prijs Academie voor de Eerste Lijn (Primary Care Academy Award) uit. De prijs is bedoeld om de beste scripties op het terrein van de eerstelijnszorg in het licht te stellen en zo het onderzoek op dit domein aan te moedigen.

De Academie Voor De Eerste Lijn heeft nu het genoegen u voor te stellen aan Yaël Slaghmuylder en Katrijn Declercq en hun onderzoeksproject ‘Evaluatie van het ‘Community health workers’-pilootproject: op weg naar een toegankelijke gezondheidszorg’.

Yaël en Katrijn werden door de jury geselecteerd voor de Primary Care Academy Award en wonnen hiermee de tweede prijs t.w.v. 300,00 Euro . Proficiat Yaël & Katrijn!

 

Wij zijn Katrijn Declercq (links) en Yaël Slaghmuylder (rechts). Wij hebben in het kader van onze masterproef voor de opleiding ‘Management en Beleid van de Gezondheidszorg’ aan Universiteit Gent het ‘Community Health Workers’-project te Gent geëvalueerd. Katrijn behaalde voordien reeds een masterdiploma in ‘Politieke en Sociale Wetenschappen – afstudeerrichting Sociologie’ en Yaël een masterdiploma in ‘Logopedische en Audiologische Wetenschappen – afstudeerrichting Logopedie’. Katrijn werkt momenteel als projectmedewerker bij de Huisartsenvereniging Gent waarbij ze o.a. de coördinatie van het Gents COVID-triagecentrum op zich neemt. Yaël is doctoranda aan de Universiteit Gent binnen de Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnsgezondheidszorg en voert momenteel onderzoek uit naar de nazorg bij kankeroverlevers met (chronische) pijn. Samen zorgen we dus voor een goede afstemming tussen onderzoek en de praktijk.

In onderstaand filmpje leggen Yaël en Katrijn hun onderzoeksproject aan u uit.